Tankerne bag

Vandhunde i alle aldre står klar til hovedspring, når Flodbadet Randers bliver en realitet. Over årene er byens vand i det fri blevet brugt mere og mere, og mange har sukket efter at få lov at bruge det blå element i endnu højere grad.

Den ældre generation vil kunne huske Gudenåbadet, de fleste kan huske de mange gode stunder i udendørsbassinerne i Kærsmindebadet, og flere unge trodser farer og strøm og hopper i både Gudenå ved Den Blå Bro og i havnebassinet ved Tronholmen om sommeren.

Der er »Open Water«-konkurrence hvert år, »Harbor Challenge Randers« er en årligt tilbagevendende begivenhed, og om sommeren bliver der også afviklet en kvart ironman med svømning i Gudenå.

Selve svømmebadet vil blive holdt inde i en lukket »kasse«, en jacuzzi-pram, hvor vandet renses og har sin egen kilde af vand, for at sikre vandkvaliteten.

Den lukkede pram skal flyde i havnebassinet, der går fem-syv meter ned. Der arbejdes i øjeblikket med at etablere to flydepramme til at svømme i, en til sommerbrug og en til vinterbrug.

Der skal være lys på, for projekt Lysets By er også tænkt ind i det, og her tænker man, at lyset kan være i skiftende farver, så det passer til lejligheden ved forskellige højtider og events.

Det er også en del af ideerne, at lystbåde skal kunne komme og lægge til ved den tre meter brede flydebro, der skal afgrænse den »trekant« som aktiviteterne i havnebassinet udgør. På vandet skal der være flydende terasser, hvor restauranter og cafeer kan leje sig ind.

På land skal der være bar og lounge-område i toldstedet, jernbaneskinnerne skal udnyttes, der skal være gratis wi-fi-område, så de studerende kan slå sig ned med meget mere.

Driften skal kommunen stå for, når Flodbadet Randers er kommet op at køre.